KingSol Blog

Microsoft partneri minősítés 2016

Ahogy a Microsoft is alakítja át az üzleti modelljét a klasszikus dobozos és mennyiségi licencelésről a felhő alapú előfizetések felé, úgy kívánja meg a partnereitől is, hogy képezzék magukat, fejlesszék tudásukat. Ezen képességek és készségek mérése a Microsoft kompetenciák elnyerésével történik, mellyel a partner bizonyítja jártasságát az adott szakterületen.

Tovább

Synology backup to Azure

A Synology otthoni és vállalti eszközei eddig is tudtak menteni a felhőbe (AzureAmazon stb.), de tapasztalataink szerint míg egy otthoni környezettel (viszonylag kevés fájl, rövidebb fájlnevek és könyvtár struktúra) könnyen megbirkóztak, addig a KKV szektorban elég sok problémával találkoztunk: lassú mentés, kiforratlan logolás, időszakos leállások stb.

Tovább

Azure Resource Manager Template for RDS Deployment

Az RDS/VDI környezetek (szinte) mindig több szervert, komplexebb infrastruktúrát igényelnek, így igen hasznos lehet, hogy megjelentek az Azure RM teplate-k az RDS farmok kialakításához is. Az Azure Resource Manager segítségével néhány kattintással komplett RDS rendszer építhető. A teszt környezet kialakítása nem tudom pontosan mennyi időt vett igénybe, de az biztos hogy kevesebb mint egy órát.

Tovább

Renamed user logon name not synced Azure AD

Adott egy Office 365 előfizetés ahova szinkronizáljuk a helyi Active Directory usereket. Ez a szinkron tulajdonképpen a helyi AD és az Azure AD között zajlik, jellemzően egy irányban (föld—>égMosolygó arc). A szinkron bekapcsolása után jellemzően az user attribútumok csak a helyi infrastruktúrán módosíthatók (néhány kivételtől eltekintve, pl.: domain).

Tovább

Microsoft Azure MVP díj 2015

2015.04.01-től magyar tagja van a Microsoft Azure MVP csoportnak! A hivatalos IaaS “béta” bejelentése 2012.06.07-én történt meg. Jeles dátum ez, innentől kezdődik az én Azure függőségem. 2012 június és 2015 április között sok blog, konferencia, workshop, konzultáció, esemény és egy könyv is született, melyek lezárásaként a Microsoft jutalmazott ezzel a díjjal.

Tovább

Azure VNet to VNet hálózat kialakítása

Az Azure Vnet to Vnet hálózat segítségével nem csak a földi telephelyet(ket) kapcsolhajuk össze az Azure-el, hanem az Azure-ön belül is összekapcsolhatunk két régiót, vagy éppen összekapcsolhatunk két különböző előfizetést is. Előfizetések összekapcsolására nem volt eddig mód, az egyes régiók közös hálózatba szervezése pedig csak publikus endpointokon keresztül valósulhatott meg.

Tovább

Azure Automation változások

Nemrég írtam pár mondatban az Azure Automation szolgáltatásról, de azóta megváltozott pár dolog, gondoltam frissítem az információkat. Az Azure Automation scriptek futtatására alkalmas szolgáltatás, mely nem olyan régen lépett csak ki a GA státuszba (General Availability). Olyan powershell alapú szkripteket futtathatunk, melyeket eddig dedikált földi, vagy felhős gépek segítségével, a felhőben futó erőforrások kezelésére használhatunk.

Tovább

Using Azure Automation to Start and Stop Virtual Machines on a Schedule

Azure VM-ek kapcsolgatása az Azure automation szolgáltatás segítségével. Az Azure egyik nagy előnye, hogy valóban csak azért fizetünk, amit használunk. Természetesen, hogy mikor mit használunk azt mi döntjük el és gondoskodnunk kell arról is, hogy a nem használt gépeket/szolgáltatásokat (automatikusan) lekapcsoljuk.

Tovább

Azure Open License konstrukcióban

2014. augusztus 1-től az Azure is elérhető a népszerű Open konstrukcióban. A licence vásárlása nem bankkártyával történik hanem előre feltölthetünk egy keretet, melyet a későbbiekben tudunk felhasználni. Az árazási egység 75€ ezt vásároljuk meg egy viszonteladó partnertől. A licence az aktiválástól számítva 1 éven belül használható fel, a megvásárolt, de még nem aktivált licence 5 évig érvényes.

Tovább

Windows Azure Backup változások, tapasztalatok

Múlt héten szembesültem egy nagyon érdekes változással a Windows Azure Backup kapcsán. Nagyon pozitív a dolog: Windows Server 2008 R2-n is fut a Windows Azure Backup! Ez azért fontos, mert véleményem szerint a szerverek nagyon kis százaléka futtat jelen pillanatban Windows Server 2012-t, márpedig eddig csak a Windows Server 2012, a 2012 Essentials és a System Center Data Protection Manager termékek voltak támogatottak.

Tovább

Azure Point-to-Site VPN konfigurálása

Igaz, még csak “béta” azaz preview funkció, de már nyár eleje óta elérhető, hogy kliens oldalról SSTP VPN segítségével csatlakozzunk az Azure hálózatunkhoz. A megjelenés napján nagyon gyorsan ki is próbáltam, de aztán nem volt időm foglalkozni a dologgal…Már akkor is feltűnt, hogy néha “leszakad” a VPN, de nem tulajdonítottam neki nagy ügyet.

Tovább

Kingsol Blog

Király István, Microsoft
MVP és Azure Infrastuktúra
specialista

 

Kövess minket

 

Teljeskörű irodai igényt kiszolgáló IT infrastruktúra költségei

Saját szerverpark és nagyobb energia ráfordítás nélkül, interneten keresztül azonnal igénybe vehető professzionális és biztonságos IT infrastruktúra.

Kapcsolat

Kingsol logo

1139 Budapest, Forgách utca 19.

+36-1-610-9202

info@kingsol.hu

@Facebook

@LinkedIn

 

Üzenetküldés

Név*

Kérjük, töltse ki!

E-mail*

Kérjük, töltse ki!

Telefon

Invalid Input

Üzenet*

Kérjük, töltse ki!

Nem vagyok robot!

Hiba, Ön robot?